Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından afet bölgelerindeki refakatsiz çocuklarla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından afet bölgelerindeki refakatsiz çocuklarla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgelerindeki refakatsiz çocuklarla ilgili tek yetkili kurumun bakanlık olduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili açıklamada bulundu.

Afet bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili tek yetkili kurumun bakanlık olduğu belirtilen açıklamada, çocukların bakanlık haricinde herhangi biririne teslim edilmesinin söz konusu olmadığına vurgu yapıldı.

Sosyal medya platformlarında uluslararası bir yardım kuruluşunun afet bölgesinde efakatsiz çocukların teslimi ile ilgili çalışmalar yaptığı iddia edilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızla ilgili birkaç nokta vardı, onların da intikallerini yaptık. Şu anda yatılı kuruluşlarımızda kalan, hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla, sakinlerimizle ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Refakatsiz çocuklar bugün çok gündem oldu. Bununla ilgili özellikle bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız, gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil.

Bakanlığımıza tesliminden sonra kimlik tespitinin yapılması, ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda hem kamuoyunda bir endişenin ve maalesef birtakım gruplarda da bir dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Bu noktada lütfen milletimiz, aileler, ilgililer müsterih olsunlar. Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler. Biz gerekli koordinasyonu sağlayıp onları, eğer bizim gözetimimizde ise muhakkak buluşturmaya çalışacağız."

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.