"AK Parti, başkanlık sisteminin yerel idarelere yansıması için reform yapacak"

"AK Parti, başkanlık sisteminin yerel idarelere yansıması için reform yapacak"

AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde de bir revizyon düşünülüp düşünülmediği tartışmaları sürüyor.

AK Parti kaynakları, 'sistemin özünü bozmayacak' bazı değişikliklere gidilebileceğinin sinyalini verirken, muhalefetin 'parlamenter sisteme dönüş' çağrılarının gerçekçi olmadığını savunuyor. AK Partili kaynaklar, “Parlamenter sisteme dönüş artık teknik olarak mümkün değil. Mevcut sistemin eksiklerinin tedavisi ve her geçen gün değişen dünyaya uyum sağlamak için yeni tavırlar alınabilir; yeni adımlar atılabilir ama parlamenter sisteme kesinlikle dönüş yok” değerlendirmesini yapıyor.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre AK Parti kulislerinde, Temmuz 2018’de uygulamaya konulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en önemli problemi olarak, 'Ankara’daki başkanlık sistemine geçiş iradesinin yerele yansımaması' gösterilirken, yeni sisteme geçişte 'bürokrasiyi bitirmek ve işleyişi hızlandırma'nın amaçlandığı ancak yerelde sistemin işlemediği belirtiliyor.

AK Partili yetkililer, “Yerelde parlamenter sistemdeki prosedürler aynen uygulanmaya devam ediyor. Şu anda yapılması gereken en önemli düzenleme ‘hayati olmayan’ bazı başlıklarda, ataması cumhurbaşkanı tarafından yapılan valilik ve il müdürlüğü gibi makamlara yetki devrinin tartışılması” yorumunu yapıyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.