AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Zeybekci: İsrail katliamını kınıyoruz ama ticaret konusunda hassas olunmalı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Zeybekci: İsrail katliamını kınıyoruz ama ticaret konusunda hassas olunmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Zeybekci, İsrail ile ticaret konusunda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İzmir'de 29'uncusu düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

İsrail ile ticaret konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci, açıklamasında İsrail ile ticareti savunurken, "İsrail'in katliamını kınadıklarını ancak ticaretin hassas bir konu olduğunu" belirtti.

Zeybekci şu ifadeleri kullandı:

"Bir hassas çalışmaya da ihtiyaç olduğuna inanıyorum İsrail'e yapılan bu uygulamada. Yani tamamen yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Yani tek tek bakarak kayda alma şeklinde. Çünkü Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en önemli bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir aynı zamanda. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var.

Yani eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok.

Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de... Çünkü İsrail bizim serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. Yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla da çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla da bunu tekrar gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum. Tabi ki partimizi veyahut kabinemizi bağlayan bir söz değildir. Ben biraz da hassas bir ayarın olması gerektiğine inanıyorum."

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum