AK Parti Sözcüsü Çelik: 50+1 sisteminin değişmesi gündemimizde yok

AK Parti Sözcüsü Çelik: 50+1 sisteminin değişmesi gündemimizde yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminde 50+1 sistemine geçilmesine yönelik tartışmalara değindi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cumhurbaşkanı seçimimde alınması gereken yüzde 50+1'in değiştirilebileceğine yönelik tartışmalara ilişkin "AK Parti'nin gündeminde böyle bir mesele yok, Faruk Çelik kendi kişisel görüşünü söylemiş" dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi.

"Kral ve Suudi Arabistan halkı tartışmaların dışındadır"

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine de değinen Çelik, "Birileri bunu Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ikili mesele haline getirmeye çalışıyor. Bu kesinlikle söz konusu değildir, Kral ve tabii ki Suudi Arabistan halkı tartışmaların dışındadır" dedi

Çelik, CHP'nin İstanbul'da düzenlediği Suriye konferansına ilişkin ise "Güvenli Bölge'ye 'soykırım koridoru' diyen birisinin konferansa davet edilmesi ibretlik bir durumdur" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli Bölge tesisine ilişkin, "Avrupa Birliği'ndeki (AB) bazı odaklar, Türkiye'nin demografik yapıyı değiştirmek istediği yaklaşımına giriyorlar. Bu baştan aşağı yalandır" dedi.

İmamoğlu'nun davet edilip edilmediği tartışması

İstanbul'daki deprem toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilip edilmediğine yönelik tartışmaları değerlendiren Çelik, "Her kesim davet ediliyor. İş üretmek yerine kişisel konularla gündeme gelenlerin bu süreçte fayda üretmeleri beklenmiyor." ifadelerini kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.