AK Parti Sözcüsü Çelik: Rejim unsurları artık bölgede bizim için hedeftir

AK Parti Sözcüsü Çelik: Rejim unsurları artık bölgede bizim için hedeftir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'Rejim unsurları artık bölgede bizim için hedeftir' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği saldırıyla İdlib mutabakatının rejim tarafından bir kere daha ihlal edildiğini, rejimin bunun karşılığını daha sert şekilde göreceğini söyledi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk askerine rejim unsurları tarafından yapılan hain saldırının cevabının verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirtti.

Esed rejiminin Türk askerinin yerinin önceden koordine edilmesine rağmen saldırı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Çelik, şu ifadeleri kullandı:

- İdlib mutabakatı rejim tarafından bir kere daha ihlal edildi. Rejim bunun karşılığını daha sert şekilde görecektir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri çatışmaların önlenmesi, terörle mücadele ve sivil halkın korunması için gayret gösterirken rejim terör faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyor. Rejimin bir terör örgütü gibi davranması tüm bölge için tehdittir.

- İdlib'deki çatışmaların sürmesiyle ilgili görüşmeler sürüyordu. Rusya tarafı oradaki terör hareketliliğinden bahsedip onlara müdahale edildiğini söylüyordu. Biz de tabii buradaki bilgilerimizi paylaşıyorduk. Koordinasyonun azami düzeyde olması gerektiğini hatırlatıyorduk. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızla Putin arasında anlık istihbarat paylaşımına kadar tarafların kontrollü olması şeklinde bir yaklaşım vardı.

- Şimdi açık bir şekilde rejim koordine edilmesine rağmen TSK unsurlarına kasten saldırdı. Bu tabii ki İdlib Muatabakatı'nın ihlali anlamına gelir. Açık bir ihlal anlamına geliyor. Karşılığında da TSK unsurlarımız da rejim unsurlarını hedef aldı ve imha etti.

- Rusya'nın himayesindeki rejimin Rusya'nın altına imza attığı mutabakatın açık ihlal etti ve bunu dinlemediğini ifadesidir. Bu durum Rusya ve Türkiye arasında konuşulacaktır.

- Bu saldırıya cevap verdik ve devamı da gelecektir. Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır.

- Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.