"AK Parti yeniden 2007-2013 şartlarına dönüş yapacak"

"AK Parti yeniden 2007-2013 şartlarına dönüş yapacak"

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ekonomi ve yargı alanında yapılması planlanan reformlara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ekonomi ve yargı alanında yapılması planlanan reformlara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'de son dönemde özellikle ekonomi, adalet ve insan hakları gibi konularda önemli reformların yapılması gündemdeydi.

Sarıkaya, konuya dair ilk paketin TBMM’deki bütçe görüşmelerinden sonra gündeme geleceğini ve ifade özgürlüğüne dair bazı açılımların yapılacağını ifade etti.

Köşe yazısında “Yeniden 2007-2013 şartlarına dönüş yapılacağının işareti veriliyor” ifadesini kullanan Sarıkaya şu sözlere yer verdi:

"Reform düzenlemeleri ile ilgili verilen tarih ise TBMM’deki bütçe görüşmelerinin sonrasına hedefleniyor.

Belirttiklerine göre, Ocak ayıyla birlikte bir dizi yeni kanun düzenlemelerinin hızla TBMM’ye teklif olarak sunulacağı süreç başlayacak.

Yine vurguladıklarına göre, ilk adımda ifade özgürlüğü, hakim teminatına ilişkin dile getirilen ancak son iki pakette yer bulamayan düzenlemeler gelecek."

Sarıkaya, Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalışmaya devam ettiği "İnsan Hakları Eylem Planı"nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilmesinin amaçlandığını belirterek şunları söyledi:

"Hedef, AYM ve AİHM kararlarında yer verilen ihlal alanlarına ilişkin etkili çözümler geliştirilmesi ve bir süredir ilişkilerin soğuk olduğu insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası koruma mekanizmalarının gözlem ve raporlarının dikkate alınması…

Hatta işbirliğine gitme yollarının geliştirilmesi…

Ekonomi ile ilgili düzenlemeler ise muhtemel ki Perşembe günü Hazine ve Maliye, Adalet bakanları ile Merkez Bankası Başkanı’nın iş çevreleriyle yapacağı görüşme sonrasında gerçekleşecek.

Burada hedef, yatırımcıya güvence getiren düzenlemeler ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin uygulamada karşılaşılan zorlukların giderilmesi…"

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.