AK Parti'den MHP ile ittifak açıklaması

AK Parti'den MHP ile ittifak açıklaması

AK Parti yerel yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimler için MHP ile ittifak görüşmelerinin haftaya başlayabileceğini söyledi.

AK Parti yerel yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde MHP ile ittifaka sıcak baktıklarını ve görüşmelerin haftaya başlayabileceğini söyledi. 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'a konuşan Özhaseki, “Yerelde ittifakın kanuni bir altyapısı yok. Burada kanuni altyapı olmayınca partilerin ittifakı başka türlü kurma yönünde el altından görüşmeler yapıldığını duyduk. ‘İstanbul’da büyükşehirde siz bize verirseniz biz de ilçelerde bir kaç tanesini size veririz’ gibi anamuhalefet tarafından sesler geliyor. Herkes teyakkuz halinde. Devlet (Bahçeli) Bey de ‘Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde bunlar asla ayağa kalkamamalı’ gibi bir düşünceyle ittifak konusunu gündeme getirdi. Biz de son derece memnuniyet duyduk" ifadelerini kullandı.

"Haftaya MHP ile ittifak görüşmeleri başlar"

Özhaseki konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Duyduğumuz ittifak pazarlıkları bizi ürkütüyor. HDP’yi Kandil’in temsilcisi olarak görüyorum. Böyle bir ortamda, şaibeler üzerinden ‘AK Parti’ye zarar vermek için İstanbul’u almam lazım. Onun için her türlü işbirliğine varım’ gibi düşünceler olduğunu görüyoruz. O zaman da Devlet Bahçeli Bey’in ittifak çağrısı bir anlam kazanıyor. Yerelde ittifakın nasıl olacağı hususu kanuni boşluktan dolayı önümüzdeki günlerde belli olacak. Haftaya MHP ile ittifak görüşmeleri başlar. Bu ay MHP ile ittifakın nasıl olacağı hususunu tartışırız. İttifak görüşmelerimizi yaptıktan sonra da kamuoyuna hangi konularda mutabık kaldık, neler konuştuk açıkça anlatacağız. Saklı gizli olmayacak. Yapılacak düzenlemeler vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde olmalı. Uzlaşabileceğimizi düşünüyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.