AK Partili Arınç'tan 'Demirtaş ve Kavala' savunması: Tahliye edilmeliler

AK Partili Arınç'tan 'Demirtaş ve Kavala' savunması: Tahliye edilmeliler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili Türk kamuoyunun dikkatini çekecek açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden biri olan Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı programda, Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

Arınç'ın ifadeleri şu şekilde:

"Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu."

"Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler."

Osman Kavala'nın tutukluluğuna da değinen Arınç konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım"

"Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım."

Erdoğan'un tutumu merak ediliyor

AK Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alan Bülent Arınç'ın dikkat çeken bu açıklamaları sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı tavır merak ediliyor.

Bülent Arınç'ın Demirtaş ve Kavala ile ilgili açıklamalarından sonra bu isimleri serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda tartışmalar başladı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.