AK Partili Baran'dan muhalefet partilerine 'haçlı ittifakı' benzetmesi

AK Partili Baran'dan muhalefet partilerine 'haçlı ittifakı' benzetmesi

AK Parti'nin kurucularından ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanı Latif Cem Baran'ın, katıldığı bir televizyon programında Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili söylediği sözler dikkat çekti.

Kanal 42'nin özel yayınına konuk olan AK Parti kurucularından Latif Cem Baran, altı siyasi partinin ortak mutabakat imzalamasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baran, 6 siyasi partinin ortak mutabakatı 'haçlı ittifakına' benzetti.

"Haçlı zihniyetli birisinin çağrısıyla ile bir araya gelmiş arkadaşlar grubu"

Baran'ın programdaki ifadeleri şu şekilde:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem 1950 den itibaren uygulanmaya başlayan anayasayla çeşitli yasalarla değişen bizim kendi ömrümüzde gördüğümüz cumhurbaşkanı tarafsız olur dediğimiz çürümüş oturmamış bir sistem.

Zaten halk getirdi. Siz nasıl değiştireceksiniz? 400 milletvekili bulmanız lazım milletvekili bulmadan kimi kandırıyorsunuz da sistemi değiştireceğiz diyorsunuz. Karar almasını bilmeyen insanlardan oluşan bu grubu demokrasi kabul etmiyorum bu yıkmak için oluşturulmuş bir grup.

Sultan Alparslan Anadolu’ya girdi Malazgirt’i kazandı hani fatihin babası II. Murat Varna savaşını 1444 Balkanları darmaduman etti. Osmanlıyı yerleşirdi Vatikan çağrı yaptı ‘Biz Osmanlı’yı yıkacağız Balkanlardan atacağız’ diye. Haçlı ittifakı zihniyeti ve tarzıyla, başkalarının lafıyla böyle bir araya gelip de ülke değiştirmeye lider değiştirmeye falan kimseyi inandıramazsınız siz. Bu tarihe baktığımızda haçlı zihniyetli birisinin çağrısıyla ile bir araya gelmiş arkadaşlar grubu bu."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.