AK Partili Kurtulmuş: Esed ile görüşme konusu bir devlet meselesidir

AK Partili Kurtulmuş: Esed ile görüşme konusu bir devlet meselesidir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Beşar Esed ile bir görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusuna, “Bu bir devlet meselesidir. Bu konuyla ilgili her aklına gelen her istediği şeyi söylemez." yanıtını verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Tokat’ta STK temsilcileriyle buluştu.

Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada Beşar Esed ile bir görüşme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

"Somut bir şekilde ortaya konulabilmesi için Türkiye başından beri görüşlerini ifade etmeye çalışıyor. Burada tabii bu bir devlet meselesidir. Bu da orta, ortalık yerde konuşulmaz. Bu konuyla ilgili her aklına gelen her istediği şeyi söylemez. Söylememesi gerekir. İki komşu ülkenin birbirine düşman dahi olsa istihbarat örgütlerinin birbirleriyle görüşmemesi düşünülemez. Kaldı ki dediğim gibi biz Suriye halkıyla kardeş bir milletiz.

Bu sorunun ortadan kaldırılması için objektif çözümler üzerinde duruyoruz. En başında da biz orada ne diyoruz somut olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Yani Suriye’nin bir terör devleti oluşturulmasına Türkiye müsaade etmez. Bu Türkiye’nin hayrına olduğu gibi Suriye’nin de Irak’ın da İran’ın da hayrı vardır. Dolayısıyla burada Suriye’de toprak bütünlüğünün temin edilmesi en temel teklifimizdir."

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum