AK Partili Mustafa Şentop TBMM Başkanlığına seçildi

AK Partili Mustafa Şentop TBMM Başkanlığına seçildi

AK Parti'nin Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, mecliste yapılan oylamalar sonucu TBMM başkanlığına seçildi.

TBMM Başkanlığı seçiminde adaylar, birinci ve ikinci turda seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı. Üçüncü tur oylamanın sonucunda ise yeni TBMM başkanı 336 oy alarak salt çoğunluğu sağlayan AK Partili Şentop oldu.

TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve TBMM'nin yeni Başkanı oldu. Şentop, Genel Kurula hitaben teşekkür konuşması yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda, birinci tur yapılan oylamada 528 milletvekili oy kullandı.

İlk tur oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 45, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

Öte yandan adaylar seçimin ikinci turunda da seçilebilmek için gereken 400 oya ulaşamadı. Oylamada Şentop 333, Altay 126, Kemalbay Pekgözegü 46,  Filiz 35 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.

Üçüncü turda ise Şentop 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve TBMM'nin yeni Başkanı oldu. Oylamaya 542 milletvekili katıldı. Şentop 336, Altay 124, Kemalbay Pekgözegü 46, Filiz 33 oy aldı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.