AK Parti'nin yerel seçim vaadi: 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek

AK Parti'nin yerel seçim vaadi: 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un Bakırköy'de katıldığı bir etkinlikte yerel seçim vaadi olarak Gazze'den bahsetmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Gazze'ye yapacakları yardımlar için milletin gerçek belediyecilikten yana tavrını koyması gerektiğini ileri süren Murat Kurumi, "31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek, Gazze'de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'un Bakırköy'de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler şu şekilde:

"31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek. Gazze'de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazzeli yavrularımız sevinecek ve orada Gazze'nin özgürlüğü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Gazze'ye yapacağımız yardımlar için inşallah 31 Mart'ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır."

Murat Kurum'un seçim kampanyasında Gazze'de yaşananlar üzerinden açıklamalar yapması ve 31 Mart'ı işaret etmesi sosyal medyada geniş çaplı tepkiye neden oldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı attığı mesajlarda "Türkiye'nin Gazze için bir şey yapmadığını" ifade ederek Kurum'un ifadelerine tepki gösterdiler.

Gazze'de son durum

Öte yandan 7 Ekim'den bu yana İsrail'in amansız ve hedef gözetmeyen saldırılarının hedefindeki Gazze'de sivil katliamları yaşanmaya devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 30.000'i aşmış durumda.

Bakanlık verilerine göre binlerce kişinin İsrail saldırılarında yerle bir olan binaların enkazı altında kaldığı ifade ediliyor.

İsrail sadece bombaları değil bölge halkını kitlesel olarak aç bırakma yönetimini de silah olarak kullanıyor. Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere insani yardım girişine izin vermeyen İsrail bölgedeki insanların kıtlık çekmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz 48 saat içerisinde Gazze'nin kuzeyinde yaşanan kıtlık ve içme suyu yokluğu nedeniyle 10 bebek can verdi.

Dünya ülkeleri ise İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarını ve insanların aç bırakılmasını izlemekle yetiniyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum