Akar: Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır

Akar: Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır

Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” dedi.

Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” dedi.

Bakan Akar Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya'nın desteklediği YPG kontrolündeki bölgelere yönelik olası operasyonlar ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Biz, ilkeli davranıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde olabildiğince ilkeli, açık, şeffaf ve uluslararası hukuka uygun davranıyoruz. Diyoruz ki 'biz hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız.' Bizim derdimiz bu. Hudutlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden, sınırlarımızda herhangi bir şekilde bir oluşumu istemiyoruz. Buna 'terör koridoru', 'terör oluşumu' ne denirse denilsin. Nitekim, 2016'dan itibaren başlandı ve terör koridorlarını parçaladık. Bundan sonra da orada herhangi bir oluşuma müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik."

"Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim yaptığımız faaliyetler tamamen hudutlarımızın, vatandaşlarımızın güvenliği içindir. Bu amaca ulaşabilmek için Türk Silahlı Kuvvetleri görevinin başında, milletinin emrindedir"

Operasyonun zamanlamasına yönelik soruya da Hulusi Akar, "Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” yanıtını verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.