Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama

Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptı, soruları yanıtladı.

Meclis'e 44 vekille giren İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, seçimden sonraki ilk açıklamasını yaptı.

Parti olarak seçim sonuçlarını tartışıp değerlendirme yaptıklarını belirten Akşener, "Değerlendirme sonucunca Genel İdare Kurulu kararı, alınan bu sonucun milletimizin geleceğine olan büyük bir kazanım olduğu yönündedir. İYİ Parti'nin benim genel başkanlığımda yola devam etmesi kararı alındı" dedi.

Akşener şunları ifade etti:

"Ben ve dava arkadaşlarım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından sayısız engel ve iftiralarla karşılaştık. Genel İdare Kurulumuz şahsıma tam desteğini ifade etmiştir. Meclis'te milletvekillerimiz var, grubumuzla birlikte daha etkin bir mücadele vermeye kararlıyız. İYİ Parti merkez parti eksikliğini gidermiştir."

"100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı"

"Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devlettten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.