Akşener'den yeni parti yorumu: İyi olacağına inanıyorum

Akşener'den yeni parti yorumu: İyi olacağına inanıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni parti söylentilerine dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İki yeni oluşumun, İYİ Parti tabanından da oy çalacağı yönündeki yorumlar hatırlatılınca Akşener, yaptırdıkları seçmen analizlerinden örnekler verdi. Genel başkan olarak kendisinin "dindar" olduğunu belirten Akşener, buna karşın tabanın, İYİ Parti'yi "seküler, cumhuriyet değerlerine bağlı, vatanseverlik üzerinden milliyetçilik bakışı olan bir parti" olarak tanımladığına dikkat çekti:

"Görülen şey şu; siz kendinizi nasıl tanımlarsanız tanımlayın, seçmen bir yere oturtuyor. Dolayısıyla Anavatan Partisi benzeri bir parti kuracağım diye yola çıkıyorsunuz fakat seçmeniniz sizi bir yere konumlandırıyor. Yani insanlar bir plan yapıyor ama sonuçta sizi tanımlayan da seçmeniniz oluyor. Bu yeni kurulan partiyi ya da partileri seçmen nereye konumlandıracak, onu göreceğiz. Ama günün sonunda Türkiye için son derece faydalı görüyorum. Çeşitliliğe ihtiyaç var. İki blok arasındaki siyasi bölünmeyi, yani bloklaşarak bölünmeyi, Türkiye'de insanların birbirleriyle olan ilişkileri açısından mahsurlu görüyorum ben. Yani seçmenin birbiriyle olan ilişkisinde yumuşamayı sağlayabilir."

'Erdoğan iki partiyi takip edecek'

Akşener, yeni oluşumların muhalefet açısından değil, AKP ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından sıkıntılı olacağı görüşünde:

"Hem Sayın Davutoğlu'nun hem Sayın Babacan'ın bir ya da iki ayrı parti kurmalarının Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. Çeşitlilik güzel bir şeydir. Tekçiliğin Türkiye'yi ne hale getirdiği ortada. Dolayısıyla gerçekten kendilerine, eğer böyle bir yola gireceklerse, başarılar dilerim. Ama elbette ilk gözlerini çevirecekleri yer AK Parti seçmenidir. Doğaldır, o alanı tanıyorlar. Sayın Erdoğan'ın bundan sonra tüm her şeyi ile takip edeceği şey, bu iki arkadaşımızın kuracağı partiler olacaktır diye düşünüyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.