Aktivistler İsrail'e bomba tedarik eden Boeing tesisini bastı

Aktivistler İsrail'e bomba tedarik eden Boeing tesisini bastı

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları 4.000'i çocuk olmak üzere en az 10.000 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

İsrail-Filistin savaşı: Aktivistler İsrail'e bomba tedarik eden Boeing tesisini kapattı

75'ten fazla genç aktivist Pazartesi günü İsrail'in Gazze'de kullandığı bomba ve mühimmatın üretildiği ABD'nin Missouri eyaletindeki Boeing'in 598 numaralı binasına girişleri engelledi.

Üretim tesisi, İsrail'e küçük çaplı bombalar ve müşterek doğrudan saldırı mühimmatlarını da içeren yaklaşık 1.000 bombanın tedarik edilmesinden sorumlu.

Bloomberg'in 10 Ekim tarihli haberine göre Boeing, 7 Ekim'den sonra Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'e 1.000 adet hassas güdümlü mühimmatın sevkiyatını hızlandırdı.

Bloomberg'in haberine göre, 2021 yılında imzalanan bir anlaşmanın parçası olan 250 kiloluk küçük çaplı bombalar, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir üsten İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla İsrail'e nakledildi.

Savaş karşıtı gençlik örgütü Dissenters'ın organizatörlerinden Ellie Tang, "İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırısına ve Filistin'de on yıllardır devam eden işgaline son verilmesini talep eden ABD ve dünya genelindeki milyonlarca insana katılıyoruz" dedi.

Tang, "Kongre ve Biden'ı bu ülkede yaşayan milyonların çağrılarına kulak vermeye ve ateşkes için baskı yapmaya çağırıyoruz. Kongre, bombaları engelleyene kadar biz de engelleyeceğiz." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları 4.000'i çocuk olmak üzere en az 10.000 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Blokaj eylemi Dissenters, St Louis Filistin Dayanışma Komitesi, Black Men Build St Louis, Boeing Arms Genocide Campaign ve Resist St Louis tarafından organize edildi.

Aktivistler iki acil çağrıda bulunuyor: Birincisi, Kongre ve Biden'dan çatışmaların derhal durdurulmasını talep etmeleri, ikincisi ise İsrail'e silah satışının durdurulması.

Ayrıca toplulukları, Boeing ve İsrail'in işgalinden yararlanan diğer firmaları hedef alan doğrudan eylemlere ısrarla katılmaya çağırıyorlar.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

wp.gif

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.