Aliyev: Dış müdahale olursa Türk F-16'ları kullanacağız

Aliyev: Dış müdahale olursa Türk F-16'ları kullanacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile Dağlık Karabağ için sağlanan ateşkes anlaşması sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika geçtikten sonra ateşkesi bozdu. Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir."

"Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar. Ermenistan'ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?"

Aliyev'den Türk F-16'ları açıklaması

Aliyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait F-16'ların operasyonlara katıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Bizdeki Türk F-16'lar tatbikat için gelenler. Ancak bize dışardan müdahale olursa, Türk F-16'ları semada görecekseniz" şeklinde konuştu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ABD'nin arabuluculuğuyla 26 Ekim saat 08.00'dan itibaren geçerli olmak koşuluyla "insani ateşkes anlaşması" imzalanmıştı.

Ancak Ermenistan'ın Azerbaycan ile sağlanan ateşkesi bozarak Laçin hattındaki sivil yerleşimleri topçu atışlarıyla hedef almıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.