Aliyev: Ermenistan tazminat ödeyecek

Aliyev: Ermenistan tazminat ödeyecek

Azerbaycan lideri Aliyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a verdiği zarar sebebiyle tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a verdiği zarar nedeniyle tazminat ödemesi gerektiğini savundu.

Dağlık Karabağ'daki zararı değerlendirmek için uzmanlarla görüşeceğini ifade eden Aliyev, "Ermenistan verdiği zarar için tazminat ödeyecek" dedi.

Aliyev konuya dair açıklamasında, "Tüm manevi ve maddi zararlar, yıkımlar hesaplanacak, uluslararası mahkemeye gidilecek" ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ'da son durum

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar birkaç başarısız ateşkes denemesinin ardından son olarak 10 Kasım'da Moskova'nın devreye girmesiyle sağlanmış, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'ın imzaladığın anlaşmayla bölgede tarafların askeri faaliyetleri şu an için sonlandırılmıştı.

İmzalanan anlaşmaya göre Ermenistan, 20 Kasım tarihine kadar Dağlık Karabağ'daki işgal ettiği bölgelerden çekilecek, Rus barış gücü askerleri de Dağlık Karabağ'a konuşlanacaktı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.