Aliyev: Karabağ'daki Rus güçleri yetki sınırlarını aşıyor

Aliyev: Karabağ'daki Rus güçleri yetki sınırlarını aşıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'a konuşlandırılan Rus barış gücü birliklerini eleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'a konuşlandırılan Rus barış gücü birliklerini eleştirdi.

Bugün yaptığı basın açıklamasında Aliyev, Rus birliklerinin, bölgedeki ateşkes anlaşması paralelinde belirlenen yetki sınırlarını aştığını ifade etti.

Aliyev, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"(Rus) barış güçleri... Onların orada bir işlevi, yetkisi var. Bu işlev, Kasım'ın 10'unda tespit edildi. Ancak bakıyoruz ki şimdi onlar orada 'insani' işlerle meşgul durumdalar. Halbuki 10 Kasım'da imzalanan anlaşmada böyle bir işlev belirlenmedi. Biz buna, nasıl derler, göz yumuyoruz. Niçin? Çünkü anlıyoruz ki orada insanlar yaşıyor. Kış geldi, hava soğuk."

Aliyev konuşmasında Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan Hankendi'ni ziyaret etmesini de eleştirerek, "Ermenistan savaşı unutmasın." şeklinde konuştu.

Öte yandan Aliyev, Nahcivan'da açılacak koridorları da hatırlatarak Rusya, Ermenistan, Türkiye ve İran'ın bu yolları kullanabileceğinin altını çizdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de Dağlık Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalar, Rusya'nın devreye girmesiyle 10 Kasım'da sona ermiş, taraflar anlaşmaya imza attıktan sonra askeri faaliyetlerini sonlandırmıştı.

Anlaşmayla birlikte Rusya, Dağlık Karabağ'a asker konuşlandırmıştı.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.