"Alkol yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun"

"Alkol yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun"

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş tarafından yapılan açıklamada, alkol satış yasağının kalktığı ifade edildi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

DW Türkçe'ye konuşan İçişleri Bakanlığı kaynakları ise, Aybaş'ın açıklamasını doğrulamazken, konuyla ilgili yazılı açıklama yapılacağını belirtti. 

Süreç

Türkiye'nin 17 gün boyunca tam kapanmaya gideceğinin açıklanmasının ardından, hafta sonları uygulanan içki satışı yasağının uygulanıp uygulanmayacağı da tartışma konusu olmuştu.  

Genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almamasına rağmen, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Genelgede 'alkol satışı yasak' diye bir ibare, madde dahi yok... Maalesef üzülerek söylüyorum; 17 Mayıs'a kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı bahanesi ile alkol satışı yasaklanmıştır" ifadelerini kullanmıştı.
 
27 Nisan'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tekel bayilerinin kapalı olup olmayacağı sorusuna "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" yanıtını verdi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum