Alman bakan Gabriel: Erdoğan nedeniyle eşimi tehdit ettiler

Alman bakan Gabriel: Erdoğan nedeniyle eşimi tehdit ettiler

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki tartışmayla bağlantılı olarak ailesinin tehdit edildiğini iddia etti.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor" diyerek, "bunun kötü bir sonuç" olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı, "Bir devletin zirvesi, kişilere yönelik böyle bir tavır sergilemeye başlarsa, bizzat kişileri rahatsız etme hakkını kendinde görenler de maalesef çıkabiliyor" dedi.

Gabriel yaptığı açıklamada, kendisinin Erdoğan ile yaşadığı tartışma bağlamında eşinin tehdit edildiğini ileri sürmüştü.

Erdoğan Almanya'da yaşayan Türk kökenlilere genel seçimlerde, "Türkiye'ye yönelik düşmanca tutum içindeki partilere oy vermeme" çağrısı yapmış, Gabriel tepki göstererek, "Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir müdahaledir" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabriel'in açıklamasına da yanıt vererek, " Sen kimsin ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Kalkıp bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.