Alman Bakan: Türkiye ile ilişkilerimiz zor bir döneme girdi

Alman Bakan: Türkiye ile ilişkilerimiz zor bir döneme girdi

Türkiye'nin PKK ve Gülen mensuplarıyla ilgili taleplerinin yerine getirilmemesi, iki ülke arasındaki sorunları içinden çıkılamaz bir hale getirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün akşam ARD televizyonunda yaptığı açıklamada "İncirlik daha küçük sorunlardan bir tanesi" ifadelerini kullandı. Alman bakan Türkiye ile ilişkilerin "zor bir döneme" girdiğini gördüğünü söyledi.

Deutschlandfunk'a da salı sabahı bir açıklama yapan Gabriel kimsenin illüzyona kapılmaması gerektiğini, ilişkilerde "bugünden yarına" bir düzelme olmayacağını, "bir şeylerin gerçekten değişmesi gerektiğini" söyledi.

Gabriel dün Alman milletvekillerinin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret edebilmeleri konusunu görüşmek üzere Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmiş ancak bakanlar bir anlaşmaya varamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.