Alman bakan: Türkiye'nin terör tanımına katılmıyoruz

Alman bakan: Türkiye'nin terör tanımına katılmıyoruz

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, Türkiye ile terör tanımı konusunda farklı anlayışlara sahip olduklarını ifade etti.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Türk güvenlik kurumlarıyla işbirliğinin geçen yıllara kıyasla açık bir şekilde daha kötü" olduğunu söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan De Maizere, Alman Haber Ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Almanya'nın Türkiye'nin terör tanımına katılmadığını belirtti. Almanya'nın kendi terörizm tanımı doğrultusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini vurgulayan de Maiziére, "Cihatçıların izlediği seyahat rotası konusunda Türkiye ile bilgi alışverişinde bulunmakla veya IŞİD'in yanından dönen birinin Türkiye üzerinden uçtuğu bilgisinin bize verilmesiyle ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'nin de geçen yıl terör saldırılarından mağdur olduğunu hatırlatan Alman Bakan, "Bu konuda işbirliği yapıyoruz, bu da doğru olandır" dedi.

'KÜRT BİR MUHALİF TERÖRİST SAYILMAZ'

De Maizere, Türkiye'nin 'kendi terörizm tanımını dayatmasını kabul etmediklerini' vurgulayarak şunları söyledi: "Kürt bir muhalif bizim bakış açımıza göre genelleme yapılarak terörist sayılmaz, ama Türk bakış açısına göre sayılıyor. Bu çerçevede, 'teröre karşı mücadele' üst başlığı altında işbirliği yapılmıyor."

Türkiye ile Almanya arasında gerginlik yaratan konuların başında Alman vatandaşlarının 'terör şüphesi' ile tutuklanması bulunuyor. Türk hükümeti ise Almanya'yı 15 Temmuz darbe girişimi ile bağlantısı olduğunu iddia ettiği kişileri korumakla suçluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.