Alman Başpiskoposu kiliselerde yaşanan tacizler nedeniyle istifa etti

Alman Başpiskoposu kiliselerde yaşanan tacizler nedeniyle istifa etti

Alman Katolik Başpiskoposu Reinhard Marx, Katolik Kilisesi'nde yaşanan taciz suçlarıyla mücadelede başarısız olunduğu gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Almanya'da Katolik Başpiskoposu Kardinal Reinhard Marx Katolik Kilisesi'nin taciz skandallarıyla mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle Papa'ya istifasını sundu.

Almanya ve Avrupa çapında Katolik Kilisesi'nin en önemli pozisyonlarından biri olarak görülen Münih ve Freising Başpiskoposu olarak görev yapan Marx, Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'ya yolladığı mektupta kilisedeki taciz vakalarının yoğunluğunu "felaket" diye niteledi.

Marx, "Kilise temsilcilerinin işlediği cinsel taciz felaketinin ortak sorumluluğunu üstlenmek" adına istifa kararı verdiğini açıkladı.

Kardinal Marx, başpiskoposluk görevinden istifa ederken kiliseye bağlı bir din adamı olarak kalmayı sürdüreceğini belirtti.

Kilisenin bu taciz skandallarıyla mücadelede bir "çıkmaz yola girdiğini" belirten Marx, istifasının bu konuda yeni bir başlangıca vesile olmasını umduğunu söyledi.

Hemen hemen her ülkede Katolik din adamlarının özellikle çocuklara taciz ve tecavüz suçları işlediğine dair açılan çok sayıda dava nedeniyle Katolik Kilisesi'nin itibarı büyük ölçüde zarar görmüş durumda. Yeni açılan davaların eski mağdurları da cesaretlendirip dava açmaya yönlendirmesiyle Katolik Kilisesi oldukça zor günler yaşıyor ve her sene bu sebeplerle çok yüksek miktarlarda tazminat ödüyor.

Nüfusça en büyük Hristiyan mezhebi olan Katoliklikte din adamı sınıfına evlenme izni verilmemesinin tacizlerin altında yatan ana sebeplerden biri olduğu belirtiliyor. Bazı Katolikler Papalık makamından ısrarla din adamlarına evlenme yasağının kaldırılmasını talep etse de Papalık bu teklifleri "Katolik inancına temelden ters" olduğu gerekçesiyle ret cevabı vermeyi sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News, BBC

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.