Alman Dışişleri Bakanı'ndan tutuklu Demirtaş'a kongre daveti

Alman Dışişleri Bakanı'ndan tutuklu Demirtaş'a kongre daveti

Almanya Dışişleri Bakanı, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Berlin’deki Uluslararası İlerici İttifak Kongresi'ne davet etti.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Berlin'deki Uluslararası Sosyal Demokrat ve Sosyalist Parti Kongresi'ne davet etti. Söz konusu davet, SPD Sözcüsü tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Dünyanın her köşesinden sosyal demokrat ve sosyalist partilerin yer aldığı İlerici İttifak (Progressive Alliance) olarak da bilinen Kongre, 12 ve 13 Mart tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişar Özsoy'un Gabriel'in davetini avukatları aracılığı ile Selahattin Demirtaş'a ilettiği belirtildi. 

Yakında SPD Genel Başkanlığı'nı bırakacak olan Gabriel'in bu davetinin, Türkiye ile Almanya arasında yeni bir gerginliğe yol açacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.