Alman hükümetin Nazi sloganlarına soruşturma başlattı

Alman hükümetin Nazi sloganlarına soruşturma başlattı

Köthen kentinde düzenlenen gösterilerde atılan Nazi sloganlarına Almanya Başbakanlığı tepki gösterdi. Başbakan sloganlarla ilgili olarak "Bizi sarsmalı ve öfkelendirmeli." dedi.

Haftasonu Almanya'da iki Afgan sığınmacı ile kavga ettikten sonra kalp yetersizliğinden hayatını kaybeden bir Alman gencin ölümü aşırı sağcıları tekrar sokağa döktü. Köthen kentinde düzenlenen gösterilerde Nazi sloganları atılmış ve eylemler yapılmıştı. Slogan ve eylemdeki konuşmalar hakkında soruşturma başlatılırken hükümet sözcüsü "Bu bizi sarsmalı ve öfkelendirmeli" dedi.

Açıklama Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert'ten geldi. 

Seibert "Köthen'de akşam çekilen görüntüler açıkça Nazi sloganları atıldığını gösteriyor. Bu bizi sarsmalı ve öfkelendirmeli" ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Saksonya-Anhalt İçişleri Bakanı Holger Stahlknecht  yürüyüş sırasında yapılan bir dizi konuşmanın 'nefrete teşvik' suçundan soruşturulmakta olduğunu duyurdu.

Soruşturmacılar ayrıca atılan sloganlar konusunda da inceleme başlattı.

Aşırı sağcı AfD partisi ise bu akşam için yeni bir eylem çağrısı yaptı ancak gösteride siyasi nitelikli konuşmalar yapılmayacağını belirtti.

İki hafta önce ülkenin doğusundaki Chemnitz kentinde 35 yaşındaki bir Alman bıçaklanarak öldürülmüş ve olayın ardından yabancı ve göçmen karşıtı gösteriler yapılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.