Alman Savunma Bakanı: İHA'lara karşı daha güçlü hava savunma sistemleri gerekiyor

Alman Savunma Bakanı: İHA'lara karşı daha güçlü hava savunma sistemleri gerekiyor

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, insansız hava araçlarına önlem olarak daha güçlü hava savunma sistemleri geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, insansız hava araçlarına (İHA) önlem olarak daha güçlü hava savunma sistemleri geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Karrenbauer, İHA'ların kapasitesindeki artışa vurgu yaparak, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaşa vurgu yaptı. Karabağ'daki savaşta, İHA'ların farklı bir tür savaş yürütmek için kullanılabileceğinin görüldüğünü ifade eden Savunma Bakanı şu ifadeleri kullandı:

"Bu gösterdi ki drone'lar asimetrik bir tehdit teşkil edebilir. Zira bunları hükümetlerden başka gruplar, örneğin terör örgütleri de İHA'ları kullanabilir." Bu yüzden tüm hava savunmamızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor."

Almanya'nın ordusunun, özellikle hava kuvvetleri ve hava savunma sistemlerinin oldukça zayıf bir durumda olduğu biliniyor. Varşova merkezli Doğu Çalışmaları Merkezi (OSW), Almanya'nın hava savunma açısından oldukça zayıf durumda olduğunu belirtiyordu.

İHA'ların savaşlarda kullanımının yol açacağı etkiler, özellikle Türkiye'nin Bayraktar TB2 İHA'larının Suriye, Libya ve Karabağ gibi bölgelerde gösterdiği performansın ardından dünyanın gündemine oturmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.