Alman seçimleri kapıda: Son anketler ne gösteriyor?

Alman seçimleri kapıda: Son anketler ne gösteriyor?

Almanya'da önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek seçimler öncesi yapılan son kapsamlı ankette Sosyal Demokratların, Muhafazakar bloğa karşı az farkla da olsa önde bulunduğunu gösterdi.

Almanya'da önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek seçimler öncesi yapılan son kapsamlı ankette Sosyal Demokratların, Muhafazakar bloğa karşı az farkla da olsa önde bulunduğunu gösterdi. Ankete göre hükümet ancak üç partili bir koalisyonla oluşturulabilecek.

Almanya’da 26 Eylül’de düzenlenecek seçimler öncesi yapılan ve dün yayınlanan son kapsamlı anket Sosyal Demokratların (SPD) Muhafazakarlara (CDU/CSU) karşı az farkla da olsa önde bulunan konumunu koruduğunu gösterdi.

RTL/n-tv televizyonu için Forsa şirketi tarafından yapılan ankete göre başbakanlık adayı Maliye Bakanı Olaf Scholz olan SDP yüzde 25’te sabit kalırken, Merkel'in desteklediği Muhafazakar (CDU/CSU) aday Armin Laschet'a verilen destek bir puan artarak yüzde 22’ye yükseldi.

Ankete göre Yeşiller yüzde 17, Hür Demokratlar (FDP) yüzde 11, aşırı sağ AfD yüzde 11 ve aşırı sol Die Linke ise yüzde 6 oranında oy olması bekleniyor.

Kamuoyu yoklamasında aynı zamanda partilerin bu oy oranlarıyla kaç milletvekili kazanacağına ilişkin öngörüler de paylaşıldı.

Buna göre Alman Meclisinde (Bundestag) SPD 206, CDU/CSU bloğu 185, Yeşiller 140, FDP ve AfD’nin her ikisi de 91’er ve Die Linke ise 49 sandalye kazanacak. Bu sonuçlara göre seçim sonrasında ancak üç partili bir koalisyon hükümeti kurabilecek meclis çoğunluğuna kavuşacak.

Kaynak: Rudaw

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.