Alman siyasiler Interpol'e 'Türkiye ayarı' istiyor

Alman siyasiler Interpol'e 'Türkiye ayarı' istiyor

Doğan Akhanlı‘nın İspanya'da Türkiye’nin talebi ile gözaltına alınması nedeniyle Interpol’ün faaliyetlerinde değişikliğe gidilmesi istendi.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan yazar Doğan Akhanlı‘nın cumartesi günü tatil için gittiği İspanya'da Türkiye'nin talebi ile gözaltına alınmasının ardından Alman politikacılar uluslararası polis teşkilatı Interpol‘ün faaliyetleri konusunda değişikliğe gidilmesi çağrısında bulunuyor.

DW'nin aktardığına göre, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin Hristiyan Demokrat İçişleri Bakanı Herbert Reul, Rheinische Post gazetesine verdiği mülakatta, "Şimdi tüm Interpol mercileriyle benzeri bir durumun gelecekte nasıl önlenebileceğini gözden geçirmemiz gerek” dedi.

Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grubu İçişleri Sözcüsü Burkhard Lischka da Interpol'ün Türkiye'den gelen her talebi özenle incelemesi ve uygulanıp uygulanmayacağını saptaması gerektiğini belirtti. 

"Etkili kontrol mekanizmalarına ihtiyaç var

Funke Medya Grubu'na konuşan Yeşiller Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Konstantin von Notz, Türkiye ile işbirliğinde "etkili kontrol mekanizmalarına” ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Von Notz, Akhanlı vakasında "bir Almanya vatandaşının kırmızı bültenle gözaltına alınması söz konusu olduğunda Alman makamların daha önce devreye girmelerinin gerekip gerekmediği” sorusunun cevaplandırılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.