Alman vekillerden ABD birliklerinin Almanya'dan çekilmesi çağrısı

Alman vekillerden ABD birliklerinin Almanya'dan çekilmesi çağrısı

Sol Parti milletvekilleri Alman hükümetine, ülkedeki ABD birliklerinin varlığına ilişkin anlaşmayı iptal etme çağrısında bulundu.

Alman milletvekilleri, ABD askeri birliklerinin varlığının Moskova ile ilişkilerde gerginliğe neden olmak için kullanıldığı görüşünü öne sürerek, ABD birliklerinin, demiryolları ve karayollarında konvoy halinde bir ABD üssünden diğerine nakledilerek Rusya’nın batı sınırlarına yaklaştıklarını belirtti.   

Sputnik'in haberine göre, milletvekilleri yaptıkları açıklamada, “Bu tür yer değiştirmeler, İki Artı Dört Anlaşması’nın ruhuna aykırıdır” ifadelerine yer verdi. 1990’da Batı Almanya, Doğu Almanya, Fransa, İngiltere, SSCB ve ABD arasında müzakere edilen anlaşma, eski Doğu Almanya topraklarında yabancı asker ve nükleer silah yerleştirme ve yayma imkanını dışlıyor.

Alman milletvekilleri ayrıca, ABD askerlerinin Polonya ve Baltık ülkelerindeki rotasyonel varlığını eleştirerek, Rusya ile NATO arasında imzalanan ve hala yürürlükte olan Batı’yla Rusya’nın nükleer silahları sınırlama konusundaki anlaşmasını tehdit altında bıraktığına vurgu yaptı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.