Almanların üçte biri Merkel'in istifasını istiyor

Almanların üçte biri Merkel'in istifasını istiyor

Almanya’da yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 38’i, Başbakan Angela Merkel’in görev süresinin biteceği 2021 yılından önce istifa etmesini istiyor.

Almanya’da 18 - 20 Aralık tarihleri ​​arasında Yogov Enstitüsü tarafından yapılan ve 2 bin 21 kişinin katıldığı son ankete göre, Almanların yüzde 38’i, Başbakan Angela Merkel’in görev süresinin biteceği 2021 yılından önce görevden ayrılmasını istiyor. Buna karşılık ankete katılanların yüzde 43’ü görevini tamamlamasını isterken, yüzde 18’i ise ankette herhangi bir görüş bildirmedi.

Anketten çıkan ilginç sonuç

Hristiyan koalisyonu destekçilerinin yüzde 66’sı, Yeşil Parti destekçilerinin yüzde 65’i, Hür Demokratik Parti’nin yüzde 47’si ve Sol Parti’nin yüzde 50’si Merkel’in görevini tamamlamasını istiyor.

Buna karşılık sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi (AfD) destekçilerinin yüzde 78’i, Merkel’in görev bitiş süresinden önce istifa etmesini, yüzde 10’u ise görevini tamamlamasını istiyor.

Merkel, 2021’de görevi bırakacak

Merkel, 18 yıl görev yaptıktan sonra bu ayın başında Hristiyan Demokrat Birliği başkanlığından istifa edeceğini ve politik hayatına son vermeden önce başbakan olarak görevini 2021 yılına kadar tamamlamaya karar vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.