Almanya 10 yıl sonra Bosna Hersek'e asker gönderiyor

Almanya 10 yıl sonra Bosna Hersek'e asker gönderiyor

Almanya, Bosnalı Sırp ayrılıkçı hareketinin tehdidiyle karşı karşıya olan Bosna Hersek'e asker gönderme kararı aldı.

Almanya, Ukrayna'daki istikrarsız durumun Batı Balkanlar'a sıçrayabilme tehlikesine bir önlem olarak on yılın ardından Avrupa Birliği'nin Bosna Hersek'teki misyon gücüne asker gönderme kararı aldı.

Alman parlamentosu bu kapsamda hükümetin Bosna Hersek'te yer alan Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu'na (EUFOR Althea)10 yıl sonra 50 kadar asker gönderme kararını onayladı.

Bosna Hersek'e sevk edilecek Alman askerlerinin bazılarının irtibat görevi ve gözlem ekibinde bulunması planlanırken, bazıları ise ülkenin başkentinde AB misyonu karargahında görev alacak.

Öte yandan NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) misyonunda birtakım görevler alan 400 kadar Alman askerinin de görev süresinin bir yıl daha uzatıldığı ifade edildi.

Alman askerleri NATO misyonu kapsamında 1999'dan bu yana bölgede bulunuyor.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin hemen ardından AB harekete geçmişti

Rusya'nın Ukrayna işgalinin hemen sonrası Avrupa Birliği, EUFOR Barış Gücü Misyonu'nda asker sayısını artırma kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.