Almanya 15 Haziran'da sınırları açıyor

Almanya 15 Haziran'da sınırları açıyor

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 15 Haziran'dan itibaren Avrupa çapında yapılacak turistik seyahatlere yönelik uyarıların kaldırılacağını duyurdu.

Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarına yaptığı "yurtdışına seyahat etmeyin” uyarısını, 15 Haziran'dan itibaren 26 AB ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein için kaldırıyor.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, hükümetin bakanlar kurulu toplantısında aldığı kararı, düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Maas, attıkları adımda, ilgili ülkelerde koronavirüs salgının büyük ölçüde kontrol altına alınmış olunmasının etkili olduğunu söyledi.

Tavsiye yeniden uyarıya dönüşebilir

Koronavirüs salgınının sona ermediğine dikkat çeken Maas, "Turizmin yeniden başlatılması, ikinci bir salgın dalgasına yol açmamalı. Bunu hep birlikte önlemeliyiz” şeklinde konuştu. Bunun için herkese görev düştüğüne vurgu yapan Maas, "herkes yeniden kazandığımız özgürlüklerimizin korunması için sorumluluk içerisinde hareket etmekle yükümlü” dedi.

İlgili ülkelerdeki gelişmeleri yakından izleyeceklerine işaret eden Alman Dışişleri Bakanı, "Yedi günlük bir süre içinde, 100 bin kişinin yaşadığı bir bölgede, enfekte olan kişi sayısı 50'yi geçtiği takdirde harekete geçerek, seyahat tavsiyesini, yeniden seyahat uyarısına dönüştürmek zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

Türkiye kararı beklemede

Almanya, ilk aşamada seyahat uyarısının kaldırıldığı ülkelere Türkiye'yi dahil etmedi.

Alman Bakan Maas, uyarıların kaldırıldığı Avrupa ülkeleri dışındaki üçüncü ülkeler için AB Komisyonu'nun bu hafta alacağı kararı beklediklerini söyledi.

Maas, "Üçüncü ülkelerden Avrupa'ya seyahatlerle ilgili kısıtlamaların uzatılıp uzatılmayacağını AB Komisyonu karara bağlayacak. Alınacak karara göre, gerektiği takdirde, konuyu yeniden haftaya bakanlar kurulu gündemine alabiliriz” bilgisini paylaştı.

Türk Hükümeti, hem Almanya hem AB üyesi diğer ülkeler nezdinde girişimde bulunarak, salgının kontrol altına alınmasında başarı kaydedildiğini aktarmış, Türkiye'ye uygulanan seyahat uyarısının, diğer Avrupa ülkeleri ile eşzamanlı olarak kaldırılmasını talep etmişti.

Konu hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile, hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Alman mevkidaşları ile yaptıkları telefon görüşmelerinde ele alınmıştı.

Türk Hava Yolları (THY) da 18 Haziran itibariyle altı Avrupa ülkesinden Türkiye'ye uçuşların başlayacağını açıklamış, bu ülkeler arasında Almanya'nın da bulunduğunu duyurmuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.