Almanya Başbakanı Scholz'a göre Wagner isyanı Putin'i zayıflattı

Almanya Başbakanı Scholz'a göre Wagner isyanı Putin'i zayıflattı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, paralı asker şirketi Wagner'in başarısızlıkla sonuçlanan isyanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimini zayıflattığına inandığını kaydetti.

Scholz, ARD'ye yaptığı açıklamada, "Her halükarda bunun uzun vadede Rusya'da da bir etkisi olacaktır. Ben şimdiden Putin'in zayıfladığına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ayaklanmanın otokratik yapılarda ve güç yapılarında çatlaklar olduğunu gösterdiğini ifade eden Scholz, Putin'in kesinlikle "sağlam bir eyer" üzerinde olmadığını dile getirdi.

Rusya'daki ayaklanmanın Alman istihbaratı tarafından önceden bilinmediği eleştirilerini de yanıtlayan Scholz, "Almanya'daki servislerimiz elbette her zaman Rusya'daki durumu gözlemlemeye çalıştılar, bunu yapıyorlar ve elbette bunu önceden bilmiyorlardı. En azından bugün görebildiğimiz kadarıyla." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.