Almanya 'devlet destekli imam' eğitmeye başlıyor

Almanya 'devlet destekli imam' eğitmeye başlıyor

Almanya'da 'devlet destekli ilk imam' eğitimi 15 Haziran'da başlıyor.

Almanya'da 'devlet destekli ilk imam' eğitimi bugün başladı. Kurucuları arasında teologlar, ilahiyatçılar, bilim insanları ve kamusal yaşamın önemli aktörlerinin bulunduğu İslam Koleji adlı derneğin öncülüğünde başlayan eğitim iki yıl sürecek. Korona pandemisi nedeniyle nisan ayında başlaması gereken öğretim döneminin resmi açılışı 15 Haziran'a ertelenmişti.

Projede yer alan İslam Koleji'nin kurucu üyelerinden ilahiyatçı Prof. Merdan Güneş, DW Türkçe'ye verdiği demeçte bu ilk dönem imam eğitimine 20 adayın katıldığını açıkladı. Güneş, adaylara modüler eğitim denilen seçmeli hizmet içi eğitim de sunduklarını, o programda da 15 öğrencinin bulunduğunu, ayrıca manevi dini rehberlik eğitimi için de 30 öğrencinin kayıt olduğunu belirtti. Adayların eğitime dahil olabilmeleri için bir ilahiyat eğitimini tamamlamış olma ya da uzun yıllar cemaatlerde imam olarak görev yapmış olma şartının arandığını kaydeden Prof. Güneş, bu şartları yerine getiren adayların yaptığı başvurulara bakan komisyonun da seçmeler yaptığını belirtti.

Almanya'da son yıllarda Müslüman din görevlilerinin yurt dışından gelmesi konusunda yoğun tartışmalar yaşanıyordu.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.