Almanya: FETÖ konusunda daha çok kanıta ihtiyacımız var

Almanya: FETÖ konusunda daha çok kanıta ihtiyacımız var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonra yaptığı ortak basın toplantısında konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ekim ayında Suriye konusunda 4'lü zirve düzenlemeyi düşündüklerini söylerken Türkiye ile basın özgürlüğü ve hukuk konularında fikir ayrılıkları olduğunu belirtti.

Merkel'in açıklamasından satır başları şöyle:

— Göç konusunu ele aldık. Türkiye olağanüstü yüksek bir performans sergilemektedir. Suriye'den gelen 3 milyon kadar mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. İdlib konusunu ele aldık. Orada kırılgan bir durum var. Rusya, Türkiye ve Fransız devlet başkanlarıyla birlikte ben de bir araya gelerek ekim ayının ortalarında dörtlü zirve düşünüyoruz. Belli yükümlülüklerimiz var. AB'nin özellikle mülteci projeleri için kaynakların bürokratik olmayan şekilde akmasını sağlamak istiyoruz. Terörle mücadele konusunda işbirliğimizi daha da iyileştirmek istiyoruz. 

"Basın özgürlüğü ve hukuk konusunda fikir ayrılıkları var"

— Son yıllarda malum bazı köklü karşıtlıklar olmuştur. Farklı görüşmelerimiz olmuştur. Basın özgürlüğü, hukuk gibi konular olmuştur. Son derece somut durumların da çözüme ulaşması bizi mutlu etti. Halen Alman vatandaşı olarak tutuklu olan birtakım insanlar var. Bu konuda da bir çözüm bulunması için katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yarın tekrar görüşmemiz olacak. Bu konuları da ele alacağız. Almanya olarak istikrarlı bir Türkiye olsun istemekteyiz.

— İçişleri bakanlarının işbirliğini tekrar canlandırmak istiyoruz. Dışişleri bakanlarının son derece iyi işbirliği bulunmaktadır. Türkiye'deki Alman okullarıyla ilgili olmaktadır. Almanya'da yaşayan Türkler açısından imkanların sunulması gerekmektedir. Karşılıklı iyi ilişkileri biz de arzulamaktayız. Karşılıklı konuşarak ele almamız gerekiyor. Ben kesinlikle görüşülmesi, konuşulması taraftarıyım.

"FETÖ konusunda daha çok nesnel bulguya ve kanıta ihtiyacımız var"

— PKK, Almanya'da yasaklanmıştır. Bugün ayrıntıları ele almadık ama daha önce ele almıştık. FETÖ konusunda Türkiye'nin tabii ki savlarını ciddiye alıyoruz ama daha çok nesnel bulguya ve kanıta ihtiyacımız var. Almanya'da da aranan kişiler var.

— Adli yardımlaşma ile ilgili konuları tek tek ele almak istmeiyorum. Dündar  toplantıya katılmama kararını kendisi  vermiştir. Yanlış anlaşılma olmasın, akredistasyon için hukuki zemin vardır. Eşitlik açısından bu hak tanınmıştır. Can Dündar'ın kendisi katılmama kararı verdi. Kendisi hakkında benim ve Erdoğan arasında farklı görüşler olduğunu teyit edebilirim.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.