Almanya: İsrail'in güvenliği devlet politikamız

Almanya: İsrail'in güvenliği devlet politikamız

İsrail'e resmi bir ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Scholz, savaşta İsrail'in yanında olduklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz İsrail'e dayanışma amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Scholz, Tel Aviv'deki konuşmasında "İsrail'in ve vatandaşlarının güvenliğinin Almanya için bir devlet politikası olduğunu" vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Scholz, "Holokost'tan kaynaklanan sorumluluğumuz, İsrail devletinin varlığını ve güvenliğini savunmamızı görev haline getiriyor" şeklinde konuştu.

DW!nin haberine göre Almanya Başbakanı konuşmasında yabancı aktörleri de çatışmaya müdahil olmamaları konusunda uyararak "Hiçbir aktör bu çatışmaya dışarıdan müdahale etmenin iyi bir fikir olduğunu düşünmemelidir" dedi. Bunun "vahim ve affedilemez bir hata" olacağını belirten Scholz, "Son birkaç gündür bu mesajı çeşitli kanallar aracılığıyla muhataplarına iletiyoruz" dedi. Çatışmaların başlamasından bu yana, özellikle İran destekli Hizbullah'ın güney Lübnan'dan İsrail'e karşı ikinci bir cephe açabileceği endişesi bulunuyor.

Konuşmasında Hamas'ı sert sözlerle eleştiren Scholz, "Hamas teröristlerinin İsrail'e yönelik kana susamış, acımasız saldırısını" kınadığını belirtti. "Hamas vahşeti insanın kanını donduruyor" ifadelerini kullanan Scholz, "İsrail'in bu teröre karşı kendisini savunma hakkı vardır ve bu hak uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınmıştır" dedi.

Scholz, konuşmasında Gazze Şeridi'nde sivil halkın yaşadığı sıkıntılara da değindi. "Gazze Şeridi'ndeki acil insani duruma kayıtsız kalamayız" diyen Almanya şansölyesi, Netanyahu ile Gazze Şeridi'ne insani yardım erişiminin iyileştirilmesi ve oradaki insanların "mümkün olan en hızlı maddi yardıma" erişimlerinin sağlanması konusunda konuştuklarını söyledi. Scholz Çarşamba günü Mısır lideri Abdulfettah Sisi ile bu konuyu Mısır'da görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum