Almanya lideri Scholz: İsrail insan haklarına saygılı

Almanya lideri Scholz: İsrail insan haklarına saygılı

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail'in uluslararası hukuka uyma yükümlülüğünün bilincinde bir ülke olduğunu savundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik eleştirilerine ilişkin konuştu. Erdoğan'ın İsrail'e faşizm suçlamalarını "absürt" olarak nitelendiren Scholz, İsrail'in "insan haklarına ve uluslararası hukuka yönelik bir yükümlülük taşıdığının bilincinde olan ve eylemlerinde de bunu gözeten bir ülke olduğunu" savundu.

Salı günü Yunan mevkidaşı Kiryakos Mitsotakis'le Berlin'de gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında konuşan Scholz, "Bu nedenle İsrail’e yöneltilen bu eleştiriler absürttür ve bu konuda hiçbir şüphe olamaz" ifadelerini kullandı.

10 Kasım'da Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin halkının binlerce yıldır yaşadığı topraklarını zorla gasp edenlerin bu topraklar üzerinde, geçmişi 75 yılı ancak bulan ve meşruiyetini bizzat kendi faşistlikleriyle tartışmalı hale getirdiği bir devlet inşa etmeye çalıştığını" söylemişti. Erdoğan, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin de "Bütün dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DW Türkçe

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.