"Almanya NATO'nun Ukrayna'ya silah satışına engel oldu"

"Almanya NATO'nun Ukrayna'ya silah satışına engel oldu"

Almanya'nın, Rusya'ya karşı NATO'nun Ukrayna'ya silah satmasına engel olduğu ifade edildi.

Almanya, Ukrayna’ya yönelik silah tedarikinde sorunlara yol açmaya devam ediyor.

Ukrayna, Almanya’yı silah tedarikini bloke etmekle itham ediyor.

SavunmasanayiST'nin İngiliz Financial Times gazetesinden aktardığı habere göre, gazeteye özel olarak bir röportaj veren Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Almanya’nın Kiev’e yönelik silah satışlarında sorunlar çıkardığını kaydetti.

Reznikov, Almanya’nın geçtiğimiz ay içerisinde Ukrayna’nın Almanya’dan NATO Destek ve Satın Alma Ajansı aracılığıyla tedarik etmeye çalıştığı anti-drone ve anti-sniper sistemi satışlarını veto ettiğini belirtti. Almanya ise baskıların ardından anti-drone sistemlerini “öldürücü olmayan” silahlar kategorisinde değerlendirerek satışa daha sonra izin verdi.

Reznikov, “Hala Kuzey Akım 2 boru hattını inşa ediyorlar ve aynı zamanda savunma silahlarımızı engelliyorlar. Çok adaletsiz.” ifadesini kullandı.

Almanya, uzun süredir Ukrayna’ya yönelik “öldürücü” nitelikte olan hiçbir silahın satışına izin vermiyor.

Ülkenin genel politikası olduğu belirtilen bu tutum, Ukrayna konusunda Rusya ile "Kuzey Akım 2" boru hattının önemi de eklenince daha sert bir hal alıyor.

Almanya'nın enerji konusunda Rusya'ya olan bağımlılığı ve kurduğu ilişkilerin Ukrayna konusunda  böyle bir tavır alınmasına sebep olduğu belirtiliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.