Almanya'da ırkçı gösteriler artıyor

Almanya'da ırkçı gösteriler artıyor

Sık sık sokaklara çıkıp ırkçı eylemler düzenleyen neo-Naziler Almanya'nın Apolda şehrinde düzenledikleri konserin ardından polise saldırdı.

Almanya’nın doğu eyaletlerinde son dönemlerde neo-Naziler sık sık sokaklara çıkıp eylemler ve gösteriler düzenliyor.

Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre, cumartesi günü Almanya Apolda'da yaklaşık 800 neo-Nazi'nin katıldığı konser, şiddet eylemleriyle sona erdi. Neo-Nazilerin polis bariyerlerini geçmeye çalışması nedeniyle Alman polisi, göstericilere biber gazı ve copla müdahale etti.

Taş ve şişeyle polise saldıran neo-Nazilerin 8 polisi yaraladığı belirtildi. Alman polisi, olayların ardından aşırı sağcı konsere son verdi.

"Naziler? Hayır teşekkürler"

Neo-Nazilerin konser düzenlemesine karşı çıkan yaklaşık 500 kişi de karşı gösteri düzenledi. Neo-Nazi karşıtı göstericiler, üzerinde "Naziler? Hayır teşekkürler"  yazılı balonlar taşıdı.

"Neo-Naziler müziği, gençleri çekmek için 'uyuşturucu' olarak kullanıyor"

Almanya'da federal hükümetin, Sol Parti'nin soru önergesine verdiği bir yanıt, ülkede neo-Nazilerin düzenlediği müzik etkinlikleri ve katılımcılarının sayısını ortaya koymuştu. Sol Parti, neo-Nazilerin müziği, gençleri kendilerine çekmek için bir "uyuşturucu" olarak kullandığını savunmuştu.

Partinin iç politika sözcüsü Ulla Jelpke soru önergesine dair yaptığı açıklamada, sağ rock müziğinin, neo-Nazilerin gençlere ulaşma konusunda bir "giriş uyuşturucusu" olma imkanı sunduğunu ifade etmişti. Jelpke, federal ve eyalet düzeyinde yetkililerin, neo-Nazilerin bu faaliyetlerine kararlı şekilde karşı koyacak etkili bir hareket tarzı sergilediklerini de göremediği eleştirisini yöneltmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.