Almanya'da saldırı hazırlığında olduğu iddiası ile bir kişi tutuklandı

Almanya'da saldırı hazırlığında olduğu iddiası ile bir kişi tutuklandı

Almanya'da saldırı hazırlığı için IŞİD'den para istediği iddia edilen Suriyeli bir sığınmacı Alman polisi tarafından tutuklandı.

Almanya’nın Saarland eyaletinde Suriyeli bir sığınmacı "terör saldırısı planladığı" iddiasıyla  tutuklandı.

Saarbücken savcılığı, zanlının IŞİD'le temasa geçtiğini ve saldırı hazırlığı için para talep ettiği, IŞİD’le olan görüşmelerin deşifre edildiğini ifade etti.

Polis konuyla alakalı açıklaması: “IŞİD’le bağlantılı şahısla görüşmelerinden anladığımız kadarıyla bir arabayı tıpkı bir polis aracı gibi boyamak istiyordu. Böylece ona patlayıcı madde yerleştirip kalabalık bir yere konuşlandıracak ve patlatacaktı.” 

Zanlının “Telegram” adlı iletişim uygulamasını kullanarak IŞİD bağlantılı bir aracıdan 180 bin Euro istediği de açıklamada belirtildi.

Polis 2015’te Almanya’dan iltica talebinde bulunan şüphelinin IŞİD’le temasa geçtiğini kabul ettiğini ancak saldırı hazırlanığına dair iddiaları reddettiği ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.