Almanya'daki Köln Katedrali'nde yılbaşı alarmı: 1 Tacikistan vatandaşı gözaltına alındı

Almanya'daki Köln Katedrali'nde yılbaşı alarmı: 1 Tacikistan vatandaşı gözaltına alındı

Köln polisi, ellerindeki bilgilerin yılbaşı gecesi bir tehdide işaret etmesine rağmen Noel boyunca önlem aldıklarını ifade etti.

Alman yetkililer, tatil döneminde Köln Katedrali'ne yönelik bir tehdit ihbarıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

Polis Noel'den hemen önce katedralde köpeklerle arama yaptı ve Noel arifesinde ibadet edenler gece yarısı ayinine girebilmek için güvenlik kontrolünden geçti.

Tehdidin ne olduğu belirtilmedi ancak Alman haber ajansı DPA, yetkililerin "aşırılık yanlılarının olası bir saldırısına" ilişkin bulgulara müdahale ettiklerini söyledi.

Köln polisi, ellerindeki bilgilerin yılbaşı gecesi bir tehdide işaret etmesine rağmen Noel boyunca önlem aldıklarını belirtti.

Polis Salı günü yaptığı açıklamada, Hollanda sınırı yakınlarındaki Wesel'de bir apartman dairesinin Noel arifesinde arandığını ve beş kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltına alınanlardan dördü daha sonra serbest bırakılırken, polis tarafından yapılan açıklamada, hakkında kesin olmayan istihbarat bilgileri bulunan 30 yaşındaki Tacik bir erkeğin "tehlikeyi önlemek amacıyla" halen gözaltında tutulduğu belirtildi.

Oberhausen'daki bir mahkeme Köln polisinin Pazartesi günü yaptığı başvuruyu kabul ederek bu kişinin 7 Ocak'a kadar gözaltında tutulmasına karar verdi.

Köln Emniyet Müdürü Michael Esser, "İnsanları, katedrali ve yaklaşan yeni yıl kutlamalarını korumak için tüm yasal olanakları kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.