Almanya'dan İdlib uyarısı

Almanya'dan İdlib uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı, Suriye'nin İdlib kentinde insani bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulunarak her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, mevkidaşı Norveç Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Soreide ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları cevapladı.

İdlib'teki son duruma ilişkin sorulan soru üzerine Maas, bu hafta Ankara'ya yapacağı ziyarette İdlib konusunu gündeme getireceklerini belirterek, Türkiye'nin bu konuda önemli bir partner olduğunu kaydetti.

Muhaliflerin bulunduğu İdlib'de olası operasyon halinde bunun insani bir felaketi beraberinde getireceği uyarısını yineleyen Maas, ''İdlib'de insani bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Geçmişte Esed rejiminin nasıl bir vahşet uyguladığının görüldüğünü vurgulayan Maas, İdlib bölgesinde yaklaşık 3 milyon insanın bulunduğu dikkate alındığında, çok ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.