Almanya'dan İncirlik kararı: Resmen çekiliyorlar

Almanya'dan İncirlik kararı: Resmen çekiliyorlar

Alman Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin tavrı nedeniyle İncirlik'ten çekilme kararını onayladı.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Alman askeri birliğini İncirlik’ten çekme planı Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. 

Adana'daki üste yaklaşık 300 askeri ve Tornado uçaklarını bulunduran Almanya'nın İncirlik Üssü'nden çekilme planı, Alman kabinesi tarafından onaylandı.

Mecliste temsil edilen siyasi partiler IŞİD karşıtı koalisyonu keşif uçuşlarıyla destekleyen Alman askerlerinin Ürdün'e nakledilmesini destekliyor. Sadece Sol Parti Almanya'nın IŞİD ile mücadeleden çekilmesini talep ediyor.

Federal Meclis'in silahlı kuvvetler raportörü Hans-Peter Bartels Ürdün'deki El Azrak üssünün Alman askerleri için İncirlik'ten daha tehlikeli olabileceğini söyledi. Ürdün'deki hava üssü ABD tarafından da kullanılıyor.

NATO ise Türkiye ile Almanya arasındaki görüş ayrılıklarının üzüntüyle karşılandığını duyurdu. NATO sözcüsü Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada ‘konunun başka türlü çözümlenememiş olmasının üzüntüyle karşılandığını' söyledi.

RAKKA OPERASYONUNDA İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANILIYOR

Öte yandan; IŞİD'e karşı, PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile birlikte operasyon başlatan ABD'nin operasyonda İncirlik Üssü'nü kullandığı açıklanmıştı.

ABD uçakları, İncirlik Üssü'nden kalkarak YPG'nin ilerlemesi için bombardımanlar düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.