Almanya'dan İsrail’in yeni yerleşimlerini eleştirdi

Almanya'dan İsrail’in yeni yerleşimlerini eleştirdi

Alman hükümeti İsrail’in Batı Şeria’da yeni yerleşim birimleri kurulması planlarını sert bir dille eleştirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer Çarşamba günü Berlin'de düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında İsrail'in Filistin bölgelerinde yeni yerleşim birimleri kurmasına ilişkin planları eleştiren bir açıklama yaptı. Sözcü Schäfer, bu planlar karşısında "İsrail'in daha önce kabul etmiş olduğu iki devletli çözüm önerisini” hâlâ desteklediği konusunda "kuşkuların” bulunduğunu  dile getirdi.  Schäfer, İsrail'in yeni yerleşim birimleri kurma planlarının "sayısal büyüklüğü ve siyasi anlamının” daha önce yapılan açıklamaları aştığını ifade etti.

Başbakan Benyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinden Salı günü yapılan açıklamada, Batı Şeria'da 2 bin 500 yeni konutun inşa edilmesine onay verildiği duyurulmuştu. İsrailli "Peace Now” hareketi, bunun 2013'ten bu yana inşa edilecek en büyük yerleşim yeri olduğuna dikkati çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.