Almanya'dan 'koronavirüsle mücadele' için 1 milyar euro bütçe

Almanya'dan 'koronavirüsle mücadele' için 1 milyar euro bütçe

Almanya, koronavirüse karşı mücadele için 1 milyar euro ek bütçe ayrıldığını açıkladı.

Almanya’da federal hükümet, koronavirüse karşı mücadele için acil olarak 1 milyar Euro ek bütçe ayrıldığını açıkladı.

Koalisyon partilerinden Hıristiyan Birlik’in (CDU/CSU) sözcülerinden Ralph Brinkhaus, söz konusu paranın virüse karşı ilaç ve aşı geliştirmeyi hedefleyen bilim kurumlarına aktarılacağını söyledi.

Sözcü, Sağlık Bakanlığı ve konuyla ilgili tüm kurumlara ek yardım yapılacağını belirtti ve hükümetin koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerine karşı koymak için de tedbirler paketini gündeme alabileceğini belirtti.

Bu arada Başbakan Angela Merkel’in konuşmasında "Virüse karşı mücadele için zaman kazanmamız, hastalananların sayısını kontrol altına almamız gerekiyor. Bu yüzden kitlesel etkinliklerin iptaline kamuoyunun anlayış göstereceğini düşünüyorum" dediği yönünde haber alındı.

Öte yandan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) koronavirüsün Alman ekonomisinde resesyonu tetikleyeceği uyarısında bulundu. Ifo’dan yayınlanan bildiride, koronavirüs nedeniyle dünya ekonomisinin ekonomik krizin eşiğinde olduğu, bu krizin 2008'deki finansal krizle benzerlikler taşıdığı ve ülke ekonomisinde resesyona neden olacağını belirtildi.

Almanya’da şimdiye kadar 1339 koronavirüs vakası tespit edildi. Virüs nedeniyle biri Mısır’da olmak üzere şimdiye kadar üç Alman yaşamını yitirdi. Ölenlerin 59, 78 ve 89 yaşlarında olduğu açıklandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.