Almanya'dan vatandaşlarına: İran'ı terk edin

Almanya'dan vatandaşlarına: İran'ı terk edin

İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının ardından bölgede İran'ın İsrail'e misilleme yapacağı gerginliği hakim durumda.

Almanya vatandaşlarını İran'ı terk etmeleri konusunda uyararak, hem Tahran'ın İsrail ile mevcut geriliminde ani bir tırmanma riski olduğunu hem de Almanların ülkede keyfi tutuklanma riski altında olabileceğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yayınladığı yeni bir seyahat uyarısında "Özellikle İsrail ve İran arasındaki mevcut gerilimde ani bir tırmanma riski var" dedi. "Hava, kara ve deniz ulaşım yollarının etkilenebileceği göz ardı edilemez" diye ekledi.

Açıklamada, "Alman vatandaşları keyfi olarak tutuklanma, sorgulanma ve uzun hapis cezalarına çarptırılma riski altındadır. İran ve Alman vatandaşlığına sahip çifte vatandaşlar özellikle risk altındadır" denildi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.