Almanya'dan Venezuela krizine ilişkin açıklama: Tarafsız değiliz

Almanya'dan Venezuela krizine ilişkin açıklama: Tarafsız değiliz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden Guadio'yu desteklediklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezine yaptığı ziyaret sırasında Venezuela'daki krizle ilgili soruları yanıtladı.

Guadio'nun henüz Avrupa Birliği ve Almanya tarafından devlet başkanı olarak tanınmadığının hatırlatılması üzerine Maas, Almanya olarak "tarafsız olmadıklarını” ve "Guaido'nun orada yaptıklarını desteklediklerini” söyledi.

Almanya'nın Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığını tanımakta zorlandığını belirten Dışişleri Bakanı Maas "seçim yasasına, tam demokratik seçimden söz edilemeyecek kadar aykırı davranıldığını” dolayısıyla "Almanya hükümetinin seçimlerin yenilenmesinden yana olduğunu” sözlerine ekledi. Venezuela Ulusal Meclis'in sorumluluk alması ve anayasaya uygun olarak hakların tekrar yürürlüğe sokulması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği'nden Venezuela'daki siyasi krizle ilgili 24 Ocak'ta ülkeyi yeni seçimlere götürecek siyasi bir sürecin başlatılması için çağrı yapılmıştı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini "AB, anayasal düzenle uyumlu bir şekilde özgür ve güvenilir seçimlerin önünü açacak siyasi sürecin başlatılması için güçlü bir çağrı yapıyor" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.