Almanya'nın İslam karşıtı partisi AfD: Atatürk yaşasa bize oy verirdi

Almanya'nın İslam karşıtı partisi AfD: Atatürk yaşasa bize oy verirdi

Almanya'da İslam karşıtı ve İsrail destekçisi ırkçı parti AfD, Türkçe ve Almanca "Atatürk de AfD'ye oy verirdi" afişleri yayınladı.

Almanya 26 Eylül 2021'de parlamento seçimlerine gidiyor.

Seçimlere katılan partilerden ırkçı, yabancı ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Almanya için Alternatif (AfD) partisinin "Atatürk de AfD'ye oy verirdi" afişleri asması dikkat çekti.

afd-4.jpg

Parlamento seçimi için AfD'den aday olan Yahudi, Alman ve İsrail çifte vatandaşı Marcel Goldhammer ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının bir arada bulunduğu afişlerde Türkçe ve Almanca olarak "Atatürk de AfD'ye oy verirdi." ifadeleri yer aldı.

İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Marcel Goldhammer, AfD'nin Almanya'daki en İsrail taraftarı parti olduğunu belirtiyor. Yine Goldhammer Almanya'da İsrail'e yönelik tüm eleştirilerin anti-Semitizm kapsamına sokulup yasaklanmasını talep ediyor. 

Goldhammer vatandaşı olduğu ve sık sık ziyaret ettiği İsrail'in politikasına da müdahil oluyor. Aynı zamanda LGBT destekçisi olan Goldhammer İsrail'deki LGBT örgütlerini de destekliyor ve İsrail'in eşcinsel evlilikleri tanıması gerektiğini savunuyor.

Marcel Goldhammer'ın ardından AfD'den Berlin Eyalet Parlamentosu'nda milletvekili ve 26 Eylül seçimlerinde aday olan Frank-Christian Hansel de aynı ifadelerle Mustafa Kemal Atatürk ile beraber bulunduğu bir afiş hazırladı.

AfD’nin seçim tanıtım kampanyalarını hazırlayan Roland Glaeser, bu afişlerin dikkat çekmesi üzerine sosyal medyada yaptığı açıklamada afişleri savunarak "Atatürk'ün laiklik ilkesini benimseyen Türkler ve Araplar da bizim seçmen kitlemiz." dedi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum