Almanya'nın 'terörle mücadele' planları tepkiye yol açtı

Almanya'nın 'terörle mücadele' planları tepkiye yol açtı

Polisin yetkilerinin genişletilmesini ve sınır dışı merkezleri kurulmasını öneren Thomas De Maiziere’in "terörle mücadele" planları tepkiye yol açtı.

Mülteci olma başvurusu redderilen sığınmacıların geri gönderilmesi için sınır dışı merkezleri kurulmasını ve polisin yetkilerinin genişletilmesini öneren Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'in 'terörle' mücadele önerileri Berlin'de tartışmalara neden oldu.

SPD iç politika uzmanı Burkhard Lischka da ciddi terör tehlikesi olduğu bir zamanda güvenlik birimlerinin yapılandırılmasında radikal değişilikliğe gitmenin ‘ateşle oynamak‘ olacağını savundu.

Sol Parti iç politika uzmanı Ulla Jelpke ise İçişleri Bakanı'nın sığınmacılar için sınırdışı merkezleri önerisinin 'merhametsiz' olduğunu belirterek sınırdışı edilecek olanlara da onurlu davranılması gerektiğini belirtti.

Yeşiller Partisi de bu tür merkezlerin çözüm getirmeyeceğini savundu. Partinin iç politika uzmanı Irene Mihalic, mültecilerin geldiği ülkelerin geri kabul etme eğilimlerini artıracak çözümler üzerinde durulmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.